Skolkampanjen ”rösta för mig” är lanserad

Idag lanserar vi vår valkampanj som kommer ha fokus på skolan. När alla barn klarar skolan så vinner vi framtiden. Därför går Socialdemokraterna till val på att stoppa stöket i Uppsalas skolor och lyfta alla Uppsalas skolor. Vi har barnen i centrum på våra valaffischer eftersom det är deras framtid valet handlar om. Valet kommer vara en folkomröstning om skolan. 

Ska vi fortsätta tillåta obegränsad vinstjakt på bekostnad av barnen och lärarna eller ska vi välja en annan väg? För oss socialdemokrater är svaret självklart: våra skattepengar ska gå till elever och lärare, inget annat.

Tills att vi stoppat vinstjakten kommer vi socialdemokrater i Uppsala göra allt i vår makt för att säkra kvaliteten i alla Uppsalas skolor. Vi vill ställa högre krav på alla skolor och följa upp hur väl dessa krav uppfylls i ett kvalitetsregister. Det ska vara tydligt för föräldrar och elever vilka skolor som sätter vinst framför fler lärare och kuratorer i elevhälsan.

Kunskapsresultaten ska höjas på bred front, för alla barn. Barn med särskilda behov ska få extra hjälp. Skolböcker ska inte ersättas av datorer och surfplattor, både och behövs. Det ska vara fler vuxna som håller koll under lektion och rast. Ordning, disciplin och ambition ska råda. 

Det kommer behöva upprustas, anställas och ja, det blir en del nya hårda krav – för att ställa krav är att bry sig. Vi vet att alla barn klarar det – om en hjälpande hand finns där.

Det kommer kräva att vi prioriterar. Men det finns motstånd. Vi behöver därför din röst den 11:e september. 

Läs mer om vår kampanj och förslag här: https://rostaformig.se/

facebook Twitter Email