Nu höjer vi barnbidragen för 27 400 Uppsalafamiljer

Nu höjer regeringen barnbidraget för barnfamiljer. Höjningen är på 200 kronor i månaden – dubbelt så mycket som Socialdemokraterna lovade i förra valet. Vissa undrar varför – här är 4 anledningar:

1. Socialdemokraterna har gett sig tusan på att hålla Sverige tryggt

Sverige ska bli tryggare. Det präglar hela Socialdemokraternas politik. Ett steg är att förbättra förutsättningarna för alla barnfamiljer. En trygg barndom är grunden för ett tryggt vuxenliv. Höjningen av barnbidraget är en del av den största trygghetssatsningen i modern tid som Socialdemokraterna nu är i full gång med att genomföra.

2. Barnfamiljers välfärd före stora skattesänkningar för de som har mest

När det går bra för svensk ekonomi är det självklart för Socialdemokraterna att det ska komma vanligt folk till dels. Framförallt är det viktigt att alla barnfamiljer är trygga och har en god ekonomi. Det är bland annat därför Socialdemokraterna också satsar stort på sjukvården för fler anställda och fler lärare i skolan. Men det här är inte självklart i politiken. Moderaterna vill sänka skatten med 30 miljarder kronor, även Sverigedemokraterna lovar stora skattesänkningar. När deras viktigaste vallöfte alltid är skattesänkningar kommer välfärden få stryka på foten. Man måste välja: skattesänkningar eller välfärd och trygghet. För Socialdemokraterna är det här självklart.

3. Alla  barn ska ha en trygg uppväxt – oberoende av föräldrarnas plånbok

I både Sverige som helhet och i Uppsala har Socialdemokraterna de senaste åren sett till att fler kommer i arbete. När en förälder går från arbetslöshet till jobb och får en lön, får barnet inte bara ett bevis på samhällets möjligheter och en bild av hur man blir sin egen, en fast inkomst i hushållet ger också en tryggare uppväxt. Men för många familjer kan det vara svårt att få vardagsekonomin att gå ihop till barnens utgifter ändå. Då kan en extra slant behövas till simskola, klassresa eller ett par extra varma vinterskor när det är som kallast.

4. Jämlika barn leka bäst

Alla barn ska lika möjligheter i livet. Vi är alla födda lika och uppväxten ska inte hålla något barn tillbaka. Det är ingen hemlighet att jämlika barn leka bäst. Socialdemokraterna vill öka jämlikheten och minska klyftorna i samhället. Det är att slå ett slag för ökad trygghet. En trygghet som ska gälla vem du än är och var du än bor.

facebook Twitter Email