Kommunalrådet Caroline Hoffstedt (S) lämnar politiken

Idag har kommunalrådet och äldrenämndens ordförande Caroline Hoffstedt meddelat att hon lämnar sin post som kommunalråd och övriga förtroendeuppdrag för Socialdemokraterna inom Uppsala kommun. Hon kommer tillträda som chef för äldreomsorgen i Bromma stadsdelsförvaltning i Stockholms stad den 1 december.

  • Jag har suttit i Uppsala kommunfullmäktige i 14 år och varit kommunalråd de senaste sex åren. Att få företräda Socialdemokraterna i rollen som kommunalråd är det finaste uppdrag man kan få och jag vill tacka för att ha fått det förtroendet från partimedlemmarna. Jag har uppskattat att få tjäna Uppsalaborna varje dag, men nu känner jag att det är dags att gå vidare och utvecklas i mitt professionella yrkesliv, säger Caroline Hoffstedt. 

Caroline Hoffstedt kommer sitta kvar som kommunalråd fram till den 29 november. Nu påbörjar valberedningen processen att hitta en efterträdare. Nomineringar från S-föreningarna måste vara inne senast 20 november. Val av nytt kommunalråd kommer ske på representantskapet i januari. 

  • Caroline har varit en fantastisk representant för vårt parti i kommunen så det är naturligtvis en förlust för oss, men jag respekterar Carolines beslut och önskar henne lycka till i sitt nya jobb. Nu påbörjar valberedningen arbetet med att hitta en efterträdare, säger Marlene Burwick, ordförande i Uppsala arbetarekommun. 
facebook Twitter Email