Erik Pelling och Eva Christiernin toppar listan inför kommunvalet 2022

Socialdemokraterna i Uppsala beslutade igår kväll att Erik Pelling och Eva Christiernin ska stå på plats ett respektive plats två på valsedlarna i kommunvalet 2022 och vara partiets kommunalrådskandidater. Beslutet var enhälligt.

Erik Pelling är 45 år, bor i Gottsunda och är idag kommunstyrelsens ordförande och finanskommunalråd med ansvar för trygghet, landsbygdsutveckling och stadsplanering.

– Att få medlemmarnas förtroende värmer verkligen. Det här är det finaste uppdrag man kan ha. Tillsammans ska vi fortsätta vårt hårda arbete för att öka tryggheten och investera i Uppsalas skolor och äldreomsorg. För Uppsala kan mer. Det vet vi socialdemokrater och det hoppas vi att väljarna ser i september nästa år, säger Erik Pelling.

Eva Christiernin är 39 år, bor i Årsta och är idag äldrenämndens ordförande och kommunalråd med ansvar för välfärd, integration och idrott.

– Jag är otroligt hedrad över att få representera vårt parti även nästa mandatperiod. Nu sätter vi fullt fokus på att vinna väljarnas förtroende. Uppsalas äldreomsorg, och hela Uppsalas välfärd, behöver ett styre som väljer mer personal före skattesänkningar, säger Eva Christiernin.

facebook Twitter Email