Är du vår nya ombudsman?

Uppsala arbetarekommun (Socialdemokraterna i Uppsala) söker en ny ombudsman! Nedan följer mer information om arbetarekommunen, en beskrivning av arbetet som ombudsman samt information om rekryteringsprocessen. Sista ansökningsdag är den 14 september.

Bakgrund om Uppsala arbetarekommun
Uppsala Arbetarekommun har ca 1600 medlemmar och drygt 200 förtroendevalda som representerar vårt parti. Uppsala är Sveriges fjärde största kommun och en av de största landsbygdskommunerna med nästan 50 000 av våra ca 225 000 invånare boende på landsbygden. I senaste valet höll socialdemokraterna ställningarna och fortsätter styra kommunen, nu i minoritet tillsammans med Miljöpartiet och Liberalerna. Då vår ombudsman går vidare till ett nytt arbete så söker vi nu en:

Kvalifikationer och arbetsuppgifter för en ombudsman
Nu söker vi dig som är redo att ta Uppsala Arbetarekommun in i framtiden. Du blir en central och viktig del i arbetet med att skapa morgondagens folkrörelse. Viktiga egenskaper är att kunna entusiasmera, att ha ett genuint intresse för folkrörelsen och att bygga bra relationer med föreningarna inom Uppsala Arbetarekommun.

Som ombudsman organiserar och utvecklar du våra aktiviteter, både den utåtriktade verksamheten, som interna utbildningar och mötesaktiviteter. Dina huvudsakliga arbetsområden är således medlemsvärvning, medlemsvård och utveckling av våra föreningar samt att organisera och vara delaktig i vår utåtriktade verksamhet. Du förbereder och deltar på våra styrelsemöten, representantskap och vissa utbildningar.

Du klarar av att arbeta väldigt självständigt och effektivt i stressade situationer och du arbetar tillsammans med våra grundorganisationer, förtroendevalda och vår styrelse. Du har tillsammans med kassören budgetansvar.

Arbetsvillkor och rekryteringsprocess
Arbetsvillkoren är reglerade i kollektivavtal. Då arbetstiden är oreglerad kommer det att ställas stora krav på din egen förmåga att planera och strukturera ditt arbete. Du måste även ha möjlighet att arbeta oregelbundna arbetstider eftersom mycket arbete är förlagt till helger och kvällar. Provanställning om sex månader kan förekomma.

Arbetet förutsätter att du behärskar svenska språket och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du måste ha en god förmåga att använda dig av digitala medier och digitala mötesverktyg samt ha en god kunskap om och vilja att utveckla digitala kampanjer. Det är en fördel om du har B-körkort.

Det är viktigt att du delar och lever efter socialdemokraternas värderingar.

Vi ser fram emot din ansökan!

Kontaktperson: Marlene Burwick, ordförande Uppsala Arbetarekommun, 072-467 61 19

Mejla din ansökan med referenser till [email protected]

Märk mailet med ”ansökan ombudsman”

Sista ansökningsdag: 14 september 2020

facebook Twitter Email